Nešto više

O festivalu

Festival fotografije, Split Format, nastao je na inicijativu Maje Prgomet, predsjednice Fotokluba Split te članova Fotokluba zahvaljujući čijem je entuzijazmu realizirano prvo festivalsko izdanje. 

Split Format međunarodni je festival pokrenut s ciljem promocije fotografske prakse i teorije, umjetnosti, međukulturalnog dijaloga, razmjene ideja i drukčijih perspektiva kroz najprisutniji medij današnjice – fotografiju. Program festivala obuhvaća čitav spektar događaja, od izložbi, radionica, Photo Talkova, pregleda portfolija do predavanja uglednih i svjetski priznatih fotografa te je namijenjen širokoj publici. 

Na Split Formatu svi mogu pronaći događaj po svojoj mjeri!

O nama

Fotoklub Split

Fotoklub Split udruga je građana koja već više od stotinu godina okuplja zaljubljenike u fotografiju i fotografsku umjetnost.

Udruga je osnovana u travnju 1911. godine na inicijativu uglednih i zaslužnih splitskih građana, profesora Umberta Giromette i Juraja Božičevića. Od 1953. godine Fotoklub Split se nalazi na istoj adresi u samom srcu grada – Marmontova ulica broj 5 – a već od 1956. u okviru Fotokluba s djelatnošću započinje Galerija fotografije koja do danas ima neprikinutu izložbenu djelatnost izlaganja isključivo fotografije i jedinstven je takav slučaj na području cijele Hrvatske. Godišnje se u Galeriji održi dvadesetak izložbi, a broj posjetitelja doseže i 60 tisuća (godišnje).

Bogata povijest Fotokluba Split iznjedrila je i brojna velika imena hrvatske i europske fotografije i dala ogroman doprinos razvoju lokalne i nacionalne fotografske scene i umjetnosti.

Galerija fotografije Fotokluba Split i Fotoklub Split od 2014. godine zaštićeni su kao kulturno dobro pri Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Tko je tko

Maja Prgomet, direktorica

Valentino Bilić Prcić, umjetnički savjetnik

Ana Žanko, kustosica i predsjednica žirija

Viktoria Šižgorić Zorić, izvršna producentica

Marijana Munitić, koordinatorica volontera

Petar Gudelj, voditelj marketinga

Branimir Džaja, fotograf

Milan Šabić, fotograf

Robert Pleško, voditelj tehničke sužbe

Saša Sapa Stojanović, tehnička služba

Luka Mladinić, tehnička služba

Matko Matković, tehnička služba

Tanja Muslim, vizualni identitet

Maroje Rogošić, web development

Iris Ban, ured za goste

Diana Junaković, ured za goste

Bruno Dubravec, animacija

Tina Božan, animacija

Volonteri: Žaklina Antonijević, Dragutin Andrić, Marijo Babić, Ivan Banović, Lana Brajković, Nikola Brizić, Iva Crnjac, Žana Hrkać, Igor Jakšić, Feđa Klarić, Tina Ljubenkov, Dora Pivac, Mia Popović, Jakov Prkić, Joško Stipanović, Antonio Stipinović, Kristina Soldić, Krste Šižgorić, Vlatka Vela, Dragana Vukić, Vesna Vuković i Lina Žitnik